HYVÄ LIIKETOIMINTASUUNNITELMA -KIRJAN EXTRAT

Lataa STRATEGIA_JA_TOIMENPITEET pelisuunnitelmasi kiteyttämistä ja aikatauluttamista varten.

Kirjan linkkivinkit:

Hyvä liiketoimintasuunnitelma 2. painos 2015 sisältää useita linkkejä esimerkiksi markkina-analysoinnin sekä sähköisen markkinoinnin aihepiireistä. Niistä mielestäni olennaisimmat ja heti toimintaan kannustavat löytyvät alta.

Markkinat ja tulevaisuus:

KEV on kansallinen ennakointiverkosto, jonka tehtävänä on tuottaa materiaalia ja näkemyksiä muun muassa yritysten tulevaisuuden toimintaympäristöstä. Materiaalia, interaktiivista ja osallistavaa suunnittelua sekä mielenkiintoisia tulevaisuudenkuvia aktivoimaan menestysstrategioiden syntyä.

KEV:n sivuilla on todella hyvät esimerkit erilaisten kohderyhmien edustajien preferensseistä (Case Z-sukupolven diginatiivi Sofia)


 • Erilaisten oppilaitosten liiketoiminnan suunnittelun -kursseihin soveltuvaa tilastomateriaalia kohdemarkkinan tilasta löytyy kaupunkien sivustoilta. Esimerkiksi helsinkiläisten kotitalouksien kokoon, asumistiheyteen yms. voi perehtyä täältä.
 • Sähköisen markkinoinnin osalta Hyvä liiketoimintasuunnitelma -kirjassa korostuu Googlenäkyvyys ja erityisesti Do It Yourself -tyylinen markkinointiviestintä. Alla lista mielestäni erinomaisista lähteistä inboundmarkkinoinnin blogeista ja työkaluista.
  • Google My Business: Hallitse Googlenäkyvyyttäsi yhdestä paikasta. Hanki referenssejä, kerro yrityksestäsi ja näy kartoilla plus paljon muuta.
  • Tee maksullinen Google -hakusanamainos. Harjoitella voit ilmaiseksi ja vinkit ja opit tulevat aloittaessasi Googlen neuvomana.
  • Testaa sivustosi toimivuus ja Google -yhteensopivuus Google webmasters tools -työkalulla. Hakukoneoptimoinnin osalta mobiiliyhteensopivuus on 4/2015 jälkeen entistä tärkeämpää. Testaa onko sivustosi Googlen mielestä mobiiliyhteensopiva.
  • Google Analytics -auttaa markkinoinnin tuloksellisuuden seurannassa. Palvelu on ilmainen ja jatkuvasti kehittyvä. Tee vaikkapa ensimmäinen muokattu sähköpostikampanja täällä, ja seuraa sen konversioastetta Google Analyticsissä.
 • Liiketoimintasuunnitelmapohjia on netti pullollaan. Yrityssuomi.fi -palvelu on kehittynyt todella hyväksi ja suosittelen hyödyntämään varsinkin sen laskureita budjetoinnin tekemiseen. Palvelu on pankkitunnusten takana ja ilmainen. Hienoa siinä on mahdollisuus puhelintukeen yritysneuvojilta ja tietysti some-apu.

Caset:

Helsinki Core Trainersin asiakaskokemuksen analyysi

”Dream big” mutta kiinnitä huomiota heti alusta alkaen myös pieniin yksityiskohtiin. Ville Rapeli ja Anna-Riitta Vuorenmaa kertovat rehellisesti siitä, mitä tarkoittaa käytännössä pelisuunnitelman hämärtyminen, ja sen muotoilu sekä toteutus uudestaan. Erinomainen kuvaus yrittämisestä, eksymisestä, löytämisestä ja onnistumisesta!

HELSINKI CORE TRAINERS

Big Data

Tietokirjailija Immo Salo avaa niin markkinoinnin maailmaa kuin myös esimerkiksi sote-alan mahdollisuuksia mullistavaa Big Data-ilmiötä. Hyvä teksti siitä, mitä mahdollisuuksia ja toisaalta myös uhkia Big Dataan sisältyy.

BIG DATA

Kirjan työkalut:

MYYNTI- JA STRATEGIATYÖKALUT